Touwfabriek

Synthetische vezels vergroten de toepassingsmogelijkheden van touw. Maar voor bepaalde doeleinden zijn de 'ouderwetse' materialen en technieken nog altijd de aangewezen oplossing. Van der Lee voert beide soorten in het assortiment. In de lange historie is er in Oudewater een enorme knowhow opgebouwd op het gebied van het ambachtelijke touwslaan. Van der Lee blijft echter ook voortdurend innoveren. De klantgerichte organisatie biedt volop gelegenheid om nieuwe ontwikkelingen op de voet te volgen en te initiëren. Een compact team van adviseurs staat klaar om individuele wensen en technische mogelijkheden bij elkaar te brengen in steeds wisselende oplossingen. De vakbekwaamheid, servicegerichtheid en flexibiliteit in de productiefase garanderen een perfecte uitvoering en korte levertijden.

Mede door de komst van touw op basis van kunstvezels zijn productieprocessen bij Van der Lee in korte tijd ingrijpend gemoderniseerd.

Tegenwoordig produceert en distribueert het bedrijf kwaliteitstouwen van natuurlijke en synthetische vezels. In de fabrieken in Oudewater worden touwen en hoogwaardige specialistische touwen geproduceerd, bewerkt en tot eindproducten in de offshore-, scheepvaart- en defensie-industrie vervaardigd. Ook elite-eenheden van het Britse leger gebruiken uitsluitend abseiltouwen van Van der Lee.

Sinds april 2013 is Van der Lee onderdeel van Hendrik Veder Group. Via Hendrik Veder Group levert Van der Lee nog meer dan voorheen afmeertrossen, sleeplijnen en rekkers, dektouw, en ankersystemen.

 

Touwfabriek G. van der Lee

Kwaliteitstouwen van natuurlijke en synthetische vezels

Touwfabriek G. van der Lee